از آنچه پیش می آید

۶ مطلب در مهر ۱۳۹۲ ثبت شده است

سطح بندی برنامه نویسان

ارزیابی یک نیرو متخصص، برای جذب و ارتقا امر بسیار مهمی است. راهکارهای بسیار زیادی برای این موضوع مطرح شده است. بکار کلی، داشتن یک رویکرد سریع و جامع، باعث یکدستی نظارات در سازمان خواهد شد.

یک ماتریس معروفی برای دسته بندی برنامه نویسان توسط این فرد تهیه شده است. از سطح مبتدی تا پیشرفته چهار سطح در نظر گرفته شده است. برای هر نوع مهارت، تعریف ساده و صریح در نظر گرفته شده که مدیر و خود فرد می تواند به راحتی افراد را سطح بندی کند.

جدا از استفاده در زمان استخدام، این ماتریس می تواند سیر پیشرفت فرد را برایش ترسیم کند. افراد یک سازمان می توانند توسعه توانایی های خود را با توجه به گام های داخل ماتریس در نظر بگیرند.

تفاوت pmbok، PRINCE2 و اجایل

در حیطه کنترل و مدیریت یک پروژه، مفاهیم مختلفی مطرح می شود. در این نوشته صدق بررسی این مفاهیم را نداریم. تنها جهت آشنایی و تفکیک چند عنوان اصلی توضیحاتی آورده ام. عنوان هایی مشهور که حداقل دانسته های فردی باید باشد که با کنترل پروژه برخورد دارد. PMBOK، prince2 و چابک (agile) عناوینی هستند که در صحبت ها بسیار بکار می رود.

اولین موضوع در این رابطه، ارتباط این موارد با هم است. به صورت کلی PMBOK استاندارد  کنترل پروژه است. کلیات، حیطه ها و موضوعات اصلی را ذکر کرده است. در بخش های محدودی گام ها را اشاره کرده ولی در کلیات و مفاهیم اصلی تمرکز دارد.

در مقابل، prince جزئیات اجرا و مراحل آن را ذکر کرده است. بنابر این مطلب، PMBOK استاندارد است، پرینس متدولوژی است. و البته برای جزئیات عملیات بیشتر به فریم ورد (frame work) نیاز است.

در این پست وبلاگی، آقای خرم راد به این موضوعات بالا اشاره کردند و افزودن در مقدمه استاندارد PMBOK، توصیه به استفاده از prince به عنوان متدولوژی مناسب با این استاندارد کرده است.

اجایل، یا همان چابک، متدولوژی توسعه نرم افزار است. در این متدولوژی، می توان از تمام مطالب PMBOK استفاده کرد. در ویرایش نسخه 5، این استاندارد، مفاهیم چابک، بعضا افزوده شده اند. تفاوت چابک با موارد مشابه، بیشتر روی تاکید بر ذی نفعان بیش از هر مورد دیگر است.

برای آشنایی با چابک، می توان به بیانیه اصلی ان اشاره کرد. اما برای عملیاتی کردن آن، می توان از روش اسکرام به عنوان چهارچوب کاری مناسب مراجعه کرد. کتاب اصول اسکرام، کتابی کم حجم است که توسط مبداهای این روش نگاشته شده است. ترجمه کتاب به زبان های مختلف در لینک آن موجود است.

اما، برای اشنایی بیشتر با پرینس اول مرور این اسلایدها توصیه می شود. در این اسلایدها، سرفصل های لازم تشریح شده اند. در کنار این مطلب، پوستر اصلی این روش راهنمای گرافیکی این موضوع است. فرآیند آن در سایت مرجع به تفضیل آمده است. البته تفضیل گرافیکی و پوستر فارسی آن در وبلاگ آقای خرمراد موجود است.

یک ارائه موفق

امروز قرار بود یک ارائه از محصول در دست ساخت جدید داشته باشیم. مثل همیشه کمی دیر شروع کردیم و تا آخرین لحظات مشغول بودیم. بگذریم از مواردی که بخاطر کمبود وقت، صرف نظر کردیم.

مطلب مهم داشتن ارائه تاثیر گذار بود. چطور برنامه جلسه چیده شود، افراد به چه ترتیبی صحبت کنند، و از همه مهم تر حجم و نحوه ارائه اصلی. از آنجایی که تجربه خودمان اینققدر ارزش مرور ندارد، مورد مهم تری را می خواهم اشاره کنم. همیشه نکات زیادی در مورد ارائه ها مطرح می شود. چطور ارائه موثر داشته باشیم؟ اشتباهات متداول؟ نکات مرگبار؟ نکات مفید!.

اما همه اینها در زمان اجرا اصلا عملی به نظر نمی رسد. رسیدن به نمونه ارائه ساده، که عمده افراد با آن ارتباط برقرار کنند، بسیار سخت است. زمان و تسلط بالایی می خواهد. و البته به قولی: انجام ساده یک کار پیچیده نیازمند فردی بسیار پیچیدست.

به هر صورت، یکی از راه های بهبود ارائه ها، دیدن نمونه های موفق است. یک نمونه از این ارائه ها در اینجا آمده است. یک ارائه فوق العاده ساده، البته حجیم (65 اسلاید) و فوق العاده تاثیرگذار. پیشنهاد می کنم آن را ببینید.

پنچ دلیل کندی کسب و کار

امروز مطلبی، با پنج دلیل کندی رشد استارت آپ ها روبرو شدم. کندی بر یک مجموعه در حال رشد و تازه کار می تواند نابود کننده باشد. تحلیل انگیزه، عقب ماندن از رقبا، افزایش هزینه ها به بیش از مقدار پیش بینی شده و ... همه از عوامل منفی این موضوع است. در عین حال، عرضه محصول زودتر از زمان منطقی، می تواند به قیمت شکست کامل کسب و کار تمام شود. شکستی که برند مجموعه و انگیزه افراد را نابود کند. در زیر گزینه این مطالب آمده است:


پنچ دلیل کندی کسب و کار


صبر برای عالی شدن همه چیز: این روند همیشه ادامه دارد. همیشه مورد جدیدی برای بهتر شدن وجود دارد. اگر همیشه دنبال ارائه بی نقص همه چیز بشویم، ممکن است هیچ زمانی به آن نقطه نمی رسیم. یک محصول مانند یک موجود زنده است. به مرور طی بازخوردهایی که از محیط دریافت می کند باید اصلاح شود.

رصد همیشگی رقبا: پیگیری و مقایسه خود با دیگر رقبا یکی از کارهای حیاتی است. اطلاع از نقشه راه آنها و نوآوری هایشان برای شما بسیار حیاتی است. اما این مطلب، نباید به صورت وسواس دربیاید. نکته اول در دلایل شکست است. مثلا در این تحقیق اشاره شده، به ندرت شرکت های نوپا بخاطر رقبا شکست خورده اند. نکته دوم، تحلیل بازار است. وجود رقیب زیاد و فعالیت آنها نشان از فرصت های زیاد بازار محصول شماست. این مطلب باید به صورت فرصت دید نه تهدید.

همه کارها را خودتان انجام دهید: همه کارها را در خودتان متمرکز نکنید. هرچه عنوان شغلی وجود دارد به خودتان تخصیص ندهید. تجربه نشان داده، هر فرد تنها در انجام چند کار محدود توانمند هستند. سعی کنید در زمان مناسب از کمک دیگران استفاده نمایید.

زیادی جدی نباشید: بطور طبیعی، در یک کسب و کار، نیاز است تا تعداد زیادی تصمیم مهم اتخاذ شود. همین مطلب، ناخودآگاه، افراد را به سمت زیادی جدی شدن سوق می دهد. سعی کنید همیشه تعادل را در زندگی نگهدارید. حس شوخ طبیعی را حذف کنید و در زمان مناسب کمی غیررسمی باشید.

ترس از شکست: هیچ اشکال در شکست خوردن نیست. بسیاری از مواقع کارها با شکست روبرو می شوند. و تقریبا همیشه به نظر می رسد راه بهتری برای انجام کارها وجود داشته است. مهم یادگرفتن از این شکست هاست. باید هزینه هر شکست را کاهش داد و در ادامه آنها را بهبود داد.

معرفی وبلاگ

بروز بودن و اطلاع از نظرات جدید همیشه جز دغدغه های متخصصین در هر زمینه هست. لذا به مرور وبلاگ ها و منابعی که ارزش سر زدن دارند را اینجا معرفی خواهم کرد.


پیونشت: مورد مناسبی سراغ داشتید بفرمایید.

دلیل راه انداری

به نام خدا

هر روز اتفاقات مختلفی برای ما پیش می آید. تجربیات جدیدی که ارزش ماندگار شدن دارند.

این وبلاگ برای من جایی است که تجربیات را ثبت کنم. تا زمانی مناسب آنها را مرور و استفاده نمایم. همچنین نیم نگاهی هم به اشتراک اطلاعات و یافته های روزانه ام دارم.

امیدوارم این روند ادامه دارد باشد....